Menstal Jochems

Etten-Leur

Over ons

Wij zijn Toon Jochems en Annie Jochems-Coremans, beiden geboren in Etten-Leur.

Toon (1957): ik ben van kleins af aan al gek van paarden. Toen ik een jaar of zeven was, kreeg ik eindelijk mijn eerste pony en na veel oefenen was het dan zover dat ik aan het onderlinge concours mee mocht doen.
Een jaar laten mocht ik meedoen aan een echt concours in Etten-Leur en reed daar mijn eerste dressuurproef. Ik had het geluk dat de jury schreef "ruiter wil wel maar pony niet" en kreeg een tijdje later dan ook een ander pony genaamd Sammy, waarmee ik vele prijzen heb behaald. Toen ik de leeftijd van zestien jaar had bereikt, heb ik de overstap gemaakt naar een paard en op mijn achttiende leerde ik Annie kennen .

Annie (1958): ik had altijd al een liefde voor paarden, maar kreeg van mijn vader geen pony. Toen ik Toon leerde kennen, zat ik ook gelijk tussen de paarden en een jaar later kreeg ik dan ook een paard van Toon genaamd Rozelina. Samen gingen we op concours.

Precies vier jaar nadat we elkaar hebben leren kennen, zijn we getrouwd. Uiteraard met paard en rijtuig. Op dat moment runden we een tuinbouwbedrijf en zijn toen ook een aantal veulens gaan fokken. In 1991 werd Jelle geboren. Toen Jelle drie jaar was, zijn we gaan mennen. Later kwam daar Mandy bij, de drie jaar jongere halfzus van Jelle en daarmee was ons tweespan een feit.
Met Jelle en Mandy hebben we vele prijzen behaald, vanaf de klasse B naar de hoogste klasse en zelfs internationaal.

Een wedstrijdongeval in juni 2002 bracht ons er in 2003 toe te stoppen met het tuinbouwbedrijf en zijn we begonnen met Menstal Jochems.